top of page
Søg

SÅDAN VASKER DU DIT HÅR RIGTIGT

Opdateret: 2. aug. 2023

Det virker umiddelbart ligetil, men ifølge stjernefrisør vasker de fleste af os vores hår forkert. Og på den måde udnytter vi aldrig vores hårs fulde potentiale.


Hvordan vasker du dit hår rigtigt? De fleste af os vasker vel helt per refleks, men det er faktisk muligt at vaske håret forkert.

Frisører og Specialister som George Northwood og Anka, anbefalinger.

Vi tror på vigtigheden i at vaske to gange. De fleste mennesker får ikke rengjort håret ordentligt, når de vasker det. Ved at vaske to gange får du i første omgang fjernet snavs. Ved anden vask får du gjort håret helt rent.

Anka mener også, at mange bruger for meget shampoo, når de vasker hår. Og han mener ikke, at man skal bruge mere, hvis man vasker håret to gange. Derimod kan du med fordel bruge mindre shampoo.

- Hvis du vasker dit hår to gange, behøver du faktisk ikke bruge særlig meget shampoo. Første gang skummer det nok ikke meget, da du bare er i gang med at vaske snavs og sved væk. Du behøver heller ikke være så grundig her. Den anden vask er din mulighed for at kommer helt ind til hørrødderne og få skummet shampooen godt op.


Tip:

Anka noterer, at det er optimalt at vaske hår hver anden til tredje dag, og at du nok vil opleve, at du kan vente længere mellem hårvaskene, hvis du begynder at vaske håret to gange per vask, fordi du rengør i dybden.

Hvis du bruger balsam, afslører Northwood, at det er vigtigt at vride håret for vand inden, da vand fortynder din balsam.

Vigtig: Vælg den rigtige shampoo.

Der er stor forskel på shampoo, derfor det er vigtigt, at det er en shampoo, der passer præcis til din hårtype.


Shampoo til tyndt hår: Har du fint og tyndt hår, skal du gå efter en shampoo, der giver håret fylde og volume.


Shampoo til tykt hår: Er håret tungt og tykt, kan du have behov for en shampoo med masser af fugt.


Shampoo mod skæl: Lider du af skæl i hovedbunden, bør du ikke bruge shampoo med olier, da det ofte kan forværre det.


Shampoo til fedtet hår: Er dit hår fedtet, skal du også undgå at bruge shampoo med for meget olie, da det gør håret endnu mere fedtet.


Balsam til tørt hår: Hvis dit hår føles tørt og trist, så skal du gå efter en shampoo, der tilføjer ekstra fugt.


Hårkur til skadet hår: Er dit hår skadet, måske fordi du har afbleget eller lysnet dit hår, eller måske fra brug af hårtørrer og glattejern – så skal du gå efter en shampoo der tilføjer ekstra fugt og en hårkur med hvedeprotein,der trænger dybt ned i hår-cortex og omstrukturerer håret indefra, hvilket resulterer i en anti-hårbrydningseffektivitet med mere end 80%.


Vælg den rette hårprodukt til din hårtype, her:


116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page