top of page
Søg

Hvorfor taber du hår ? Se her hvordan du kan undgå det

Opdateret: 2. aug. 2023

Hårtab rammer 30 procent af alle kvinder fra 20-års alderen. Det er helt normalt at tabe 50-100 hår hver dag, men hvis du taber mere end det, kan det skyldes nogle af faktorerne her.
1. Hårtab på grund af kemiske behandlinger og forkerte hårprodukter.

Når dit hår kommer i kontakt med så mange stærke kemikalier (SLS, SLES, etc) og stærke sager som farve og afblegning, er det ikke uden konsekvenser for hårets struktur og sundhed. Kemiske behandlinger er en af de hyppigste årsager til hårtab blandt kvinder, så sørg for overlade behandlingen til en professionel og husk at pleje håret med gode produkter som giver fugt så håret og spidserne ikke knækker af pga mangel på samme.
2. Hårtab på grund af varmeredskaber

Dette er en af de mest almindelige årsager til hårtab. Hårtørrer, glatte- og krøllejern slider på håret – i særdeleshed, hvis dit varmeredskab er af ældre dato. Sørg for at bruge et varmebeskyttende produkt i håret inden brug, og investér i en ny hårtørrer eller glattejern, hvor du har mulighed for at skrue langt ned for varmen.


3. Hårtab på grund af hårvask og for få klipninger af spidserne.

Jo mindre, du behandler dit hår, desto bedre. Da hyppig hårvask er med til at fjerne det naturlige og beskyttende fedtlag, bør du undgå at vaske håret mere end 3 gange om ugen. Men, hvis du ikke vasker dit hår ofte nok, også kan det medføre en irriteret hovedbund og hårtab. Hvis du motionerer og sveder, er det ekstra vigtigt, at du sørger for at rense din hovedbund.

Mange tror også at de får længere hår ved ikke at klippe det, men det er stik modsat, spidserne skal klippes en gang hver tredje måned så de spaltede spidser ikke spalter op i det sunde hår og får det til at knække yderligere + vil håret blive tykkere og sundere, når det vokser ud.
4. Hårtab på grund af stramme opsætninger

Stramme hestehaler, knolde eller fletninger vil over tid yde skade på hårsækkene, da de bliver bøjet i en ikke naturlig vinkel. Det er også årsagen til, at dit hår/hovedbund gør ondt, hvis du har haft det i en stram opsætning.


5. Hårtab på grund af stress

Dit hår er et spejl på, hvordan du har det, og længerevarende eller stress kan påvirke håret.Stress medfører også ændringer i vores hormoner, og det kan resultere i hårtab. Her er ikke tale om en enkelt stresset dag, men derimod stress gennem en længerevarende periode. Desuden er det de færreste, som spiser godt i stressede perioder, og derfor mangler kroppen typisk næringsstoffer.6. Hårtab på grund af hormoner

Hormonelle præventionsmidler som P-piller, samt tilstande, der medfører ændringer i vores hormoner, som graviditet, kan medføre hårtab. P-piller kan resultere i hårtab. Det skyldes, at det hormon, der påvirker ægløsningen, kan medføre tyndere hår, særligt hos kvinder der er arveligt disponeret. I visse tilfælde begynder hårtabet, når man stopper med at tage p-pillerne. Desuden kan andre former for medicin, herunder blodfortyndende medicin og præparater mod for højt blodtryk, hjertesygdomme, gigt og depression medføre hårtab i kortere eller længere perioder.


7. Hårtab på grund af Slankekur og skrappe diæter

Når du går på skrap slankekur, taber du ikke kun kilo på sidebenene. Mange oplever også hårtab i op til tre-seks måneder efter kuren. Et stort vægttab skaber nemlig en stresssituation for kroppen, samtidigt med, at du kan komme i underskud af vigtige næringsstoffer. Når du begrænser dit kalorieindtag, kan det medføre hårtab, som ses i ugerne efter, kuren er overstået. Det skyldes, at du ikke får alle de nødvendige næringsstoffer, og så reagerer din krop ved at afskære eller mindske energiforsyningen til dit hår, da kroppen betragter det som et ikke-væsenligt væv.HVORFOR SKAL DU VÆLGE EN CERTIFICERET ØKOLOGISK SHAMPOO?


Ved at gå efter naturlige og økologiske hårprodukter kan du være sikker på, at den kemiske belastning af din hud, dit hår og miljøet reduceres. Så det at vælge de naturlige og økologiske alternativer vil ikke bare gøre en enorm forskel for dig, dit hår og din sundhed, men også for miljøet!

Der er mange gode årsager til at vælge en økologisk shampoo. Men vigtigst er, at produkterne er fri for ingredienser som er kendt for at være skadelige, hormonforstyrrende eller allergifremkaldende. Selv har jeg bemærket, at min hovedbund ikke længere udtørrer og klør, men også at min kontaktallergi er blevet mindre.
Alt du skal vide for lækkert hår!

Udfylde vores formular, skrive dine spørgsmål vedrørende dit hår og få direkte besked fra vores specialister.

Efter vi har modtaget din email, vil vores specialister vende tilbage til dig med deres anbefalinger om, hvordan du skal behandle dit hår, og hvilke produkter de vil anbefale til at forbedre dit hår


128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page