top of page
Søg

DERFOR SKAL DIN HÅRPRODUKTER VÆRE UDEN SULFAT

Opdateret: 2. aug. 2023

Vi har undesøgt hvilke konsekvenser sulfater (SLS) kan have for dit hår!


Sulfater har længe lidt under et blakket ry og været offer for mange misforsåelser, hvorfor mange forbrugere har ønsket at undgå sulfater i shampooer og renseprodukter. Godt bakket op af mange virksomheder og brands’ forsøg på at markedsføre sulfatfrie produkter, som “særligt skånsomme”.

Blandt de mange misforståelser hører vi oftest disse:


ER SULFATER FARLIGE?


Som med mange andre ingredienser, kan sulfater godt have en udtørrende og irriterende effekt.

Skønhed skal nemlig ikke komme på bekostning af hverken sundhed eller helbred! Hvis du er af samme mening,

SÅ SIG NEJ TIL:

SULFATES: SL-sulfater er syntetiske overfladeaktive stoffer, der giver en skummende effekt og har rengørende egenskaber.

SL-sulfater brugt i f.eks. shampoo eller sæbe har en tendens til at sætte sig som en udtørrende hinde på hår, hud og hovedbund, som er yderst svær at vaske ud og derfor kan skabe irritation, hårtab, rødme og kløe. Derudover er SL-sulfater under mistanke for at virke kræftfremkaldende.


“SULFATER ER DÅRLIGE FOR MILJØET.”

Der findes over 100 forskellige typer af sulfater. Nogle er syntetisk fremstillet, andre udvindes af petroleum, mens andre igen udvindes fra naturen – bl.a. fra kokos- eller palmeolie.

Sulfaterne I vores HATHOR hårprodukter er fremstillet på baggrund af bæredygtige, naturlige planteolier fra plantager under Roundtable of Suistainable Palm Oil (RSPO), og er godkendt af både Ecocert og COSMOS.


“SULFAT-FRI SHAMPOO ER BEDRE FOR HÅRET.”

Der findes ingen videnskabeligt bevis for at det skulle være bedre for håret at undvære sulfater fra shampoo. Faktisk fungerer sulfater på helt samme måde, som de vaskeaktive stoffer, der anvendes i sulfat-frie shampooer.


Der findes flere former for sulfater, og nogen er milde, naturlige og gode for både hår og hud. Som eksempel er Sodium Coco Sulphate, – et mildt, overfladeaktivt stof fra kokos, som ikke har udtørrende effekt på hår og hud, men i stedet hjælper til at rense håret uden at fjerne alle de sunde, naturlige olier i hovedbunden. Derfor kan det være lidt en jungle, at skulle forstå lige præcis hvilke stoffer, der er gode at undgå i en shampoo.

Kigger du på ingredienslisten af din shampoo, vil de skadelige SL-sulfater ofte stå beskrevet som; Sodium Lauryl eller Laureth Sulphate, eller alternativt Natrium Lauryl/Laureth Sulphate.


79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page