top of page
Søg

5 FEJL, DU (måske) BEGÅR, NÅR DU VASKER DIT HÅR

Opdateret: 2. aug. 2023

Her er de 5 største fejl, du begår under bruseren

Fejl nummer 5 er vi vist ALLE skyldige i...


Fejl #1

 

Du vasker dit hår i for varmt vand

Indrømmet – der er få ting, der slår et varmt brusebad på en kold vintermorgen, men både din hud og dit hår vil takke dig for at skrue et par grader eller tre ned på termostaten. For varmt vand kan ribbe håret for dets naturlige olier.

Hvad er årsagerne til fedtet hår?

I hovedbunden har vi masser af talgkirtler, ligesom vi har i huden på resten af kroppen (bortset fra håndfladerne og fodsålerne). Talgkirtlernes funktion er at generere talg, der produceres af fedt og døde hudceller. Talgen skal sørge for at beskytte vores hud, så den er vandtæt og ikke tørrer ud og bliver for skrøbelig. Når du vasker håret, så gør det med lunkent vand. Det siges, at vand omkring 40 grader er den ideelle temperatur at vaske håret i.

Kog ikke hår og hårbund med alt for varmt vand, da det i høj grad udtørrer håret og gør det skrøbeligt og glansløst. Det udtørrer din hovedbund og gør håret mere tørt og kruset.

Betyder det så, at du skal til at forberede dig på et koldt gys hver morgen? Ikke ifølge skønhedseksperten.

- Det er vigtigt, at man tager udgangspunkt i det, man selv synes er rart. Så derfor skal temperaturen selvfølgelig være behagelig.

Du behøver altså ikke bade i isvand, men blot at undgå dampende varme temperaturer.


Hvis du har en sensitiv hovedbund og vasker du dit hår for tit – anbefaler vi at bruge en MILD-shampoo - læs mere her

Fejl #2

 

Du vasker dit hår for tit

Når du vasker hovedbunden med en shampoo, vasker du fedtet væk. Så jo oftere du vasker håret, jo mere fedt producerer hovedbunden, og jo mere fedtet bliver dit hår.

Det er derfor optimalt, hvis du kan nøjes med at vaske dit hår to-tre gange om ugen. Hvis du har meget fint skandinavisk hår, kan det dog godt være, at du skal vaske det oftere. Det afgørende er, at du vasker dit hår ordentligt, så dit hår bliver helt rent. Spar ikke penge på shampoo

En anden tommelfingerregel er, at man skal vælge shampoo efter hovedbundens behov og balsam efter længden af håret.

Og så er det godt at kigge på ingredienslisten, præcis som man vil gøre det, når man køber mad.

Mange mennesker kommer til at negligere håret, fordi vi ikke har samme føling med det som vores hud. Vi kan jo ikke mærke det som sådan. Men håret kan sagtens sammenlignes med huden og kræver pleje på samme måde.

Hvis man vil have det bedste resultat for den rette behandling. Det er nemlig fuldstændig individuelt. Og så påpeger hun, hvordan vi ofte rask væk smider 1.000 kr. efter en trøje, men håret, som vi har på hele tiden, har vi en tendens til at være nærige omkring.


Fejl #3

 

Du vasker kun dit hår én gang

Dobbeltvask altid (uanset om du har travlt eller ej)! Første gang man kommer shampoo i, kan man godt opleve, at den ikke skummer sådan rigtigt, og så bliver håret ikke rent. Man skal i stedet vaske to gange efter hinanden med shampoo, så håret bliver helt renset for snavs og de produkter, der må være i håret. Hvis du vasker dit hår to gange, behøver du faktisk ikke bruge særlig meget shampoo. Første gang skummer det nok ikke meget, da du bare er i gang med at vaske snavs og sved væk. Du behøver heller ikke være så grundig her. Den anden vask er din mulighed for at kommer helt ind til hørrødderne og få skummet shampooen godt op. Bagefter er håret klar til at modtage fugt fra balsam.


Fejl #4

 

Du fordeler kun din shampoo i hovedbunden

Start med en klat shampoo på størrelse med en fem-krone, og fordel den i hele håret. Og så skal man altså bruge fingrene til at få shampooen masseret godt ned i hovedbunden, så man ikke bare vasker overfladen.

Når du vasker hår, er det faktisk hårbunden, der er vigtigst at få vasket. Vi burde i virkeligheden omdøbe hårvask til hårbundsvask. Sørg for, at hårbunden er i fokus ved hårvask, massér og krat gerne blidt. Hårbunden er et opsamlingssted for snavs, hudens naturlige fedstoffer, styling-produkter, tørshampoo og forurening. Alt sammen er til gene for de små hårsække, der helst skal have et sundt miljø med masser af plads til at gro nye hår. Tilstoppes hårsækken vil det resultere i tyndere og mere skrøbelige hårstrå, indgroede hår og urenheder i hovedbunden.


Fejl #5

 

Du bruger balsam før hårkur

Påfør balsam – og husk, når hår og hovedbund er helt rent, er det klar til at modtage alle de plejende ingredienser fra dine produkter. Balsam har en anden PH-værdi og lukker skællaget i håret, så det ikke bliver knastørt, og man undgår et frizzy look. Hvis du bruger balsam, det er vigtigt at vride håret for vand inden, da vand fortynder din balsam. Balsam skal bare sidde i et par minutter. Hovedreglen for mængden af balsam lyder: hestehale-længde og ud efter og lidt i toppen.Håret er bygget op af en masse lag, skællag. Forestil dig en grankogle. Når den er ny, er den helt lukket og fin og glat, og en gammel kogle er åben og ru, og lagene stritter ud til alle sider. Det er præcis lige sådan med hår.

Balsam giver ekstra kærlighed til hårlængderne – især hvis du bruger den rigtigt.


 

RESET fra HATHOR er en nærende behandling til skadet hår og mod hårtab, der trænger dybt ind i hårstråene, hvor den tilfører ultimativ fugt og pleje for sundt, glansfuldt og stærkt hår, der ikke knækker.

Derudover RESET indeholder valleprotein, solsikke og hestehalle ekstrakt og mange mere natural og økologiske ingredienser, der stimuleres håres vækstmuligheder indefra og tilfører hårrødderne de naturlige næringsstoffer, som er gavnlig for en sund hårvækst - samt genskaber smukt hår med masser af glans og styrke samt forsegler fugten i håret.

 

- Inden du bruger balsam, er det faktisk en rigtig god idé at bruge en håndklæde og presse vandet ud af håret med et håndklæde. Det er fordi, vand fortynder din balsam. Det er ikke ”et must”, men det giver det bedste resultat. Brug en klat på størrelse med en to-krone (eller en fem-krone, hvis dit hår er langt), og fordel balsam i spidserne, og lad det sidde i nogle minutter.


Hvis dit hår har brug for endnu mere kærlighed, kan en hårkur give et ekstra skud fugt. Men så er det vigtigt, at du bruger hårkur inden balsam. Balsam lukker nemlig hårstrået og bør altid være det sidste skridt i hårvask-rutinen. En gang om ugen er det godt at applikere noget mere koncentreret pleje til håret i form af en kur. Det kan være en reparerende eller fugtgivende kur alt efter hvad håret har brug for.Og her er rækkefølgen vigtig. Det hedder shampoo, skylle ud, så kur og til sidst balsam. Ikke shampoo, balsam, kur, fordi balsam er med til at lukke håret, og man får derfor ikke den optimale effekt af kuren.Fælles for det hele er, at det skal gøre, skal gøre det kontinuerligt. Mange tror, at fordi man en søndag lige smider en kur i håret, så får man bare amazing hår. Det gør man ikke. Det skal vedligeholdes, hvis man vil se et resultat.


EXTRA TIP

 

Brug den rigtige hår børste

Hvis du ønsker silkebløde, sundere hår og hovedbund, ogglansfulde lokker, er ESSENTIAL fra HATHOR den perfekte hårbørste for dig. Den unikke bambus og vildsvinehår børste sikrer en nem udfiltring af hårstråene og efterlader desuden en blank og medgørlig finish.

Boar hår børste

Arbejd ESSENTIAL børste gennem håret med lette børstestrøg. Start ved spid serne, og slut ved hårbunden. På denne måde beskytter du håret mod at knække. Gentag, indtil den ønskede blødhed opnås.

FORDELE

  • Passer bedst til normalt og fint hår.

  • Kvalitetsbørste af ægte vildsvinehår og bambus

  • Børsten stimulerer hovedbunden og blodcirkulationen

  • Fremmer hårets vækst

  • Anti-hårbrydningseffektivitet med mere end 50%


ESSENTIAL hårbørste fra Hathor kan derfor være en optimal investere, da den får bugt med selv genstridige knuder på en skånsom måde. Samtidig kan børsten benyttes i både vådt og tørt hår uden problemer. Start med at børste i spidserne og bevæg dig roligt op ad igennem håret, fremfor at starte ved hårrødderne og trække det uglede hår ned igennem resten af håret.Børst jævnligt håret grundigt og længe. Det er sundt for hårbunden at blive masseret og stimuleret af bløde børster. Det er som en ”tørbørstning” af kroppen. Det fjerner død hud, stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og kan bedst sammenlignes med, hvor vigtigt det er at rede/børste babyers hovedbund selvom de ikke har meget hår, da det er det perfekte middel mod arp.

Uanset hvor glad du er for din eksisterende børste, så vil vi alligevel anbefale dig at investere i en ESSENTIAL hårbørste fra Hathor, da den børster håret utrolig effektivt og skånsomt.

263 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page