top of page
Søg

Ønsker du smukt, stærkt & sundt hår?

Opdateret: 2. aug. 2023

Alle anbefalede produkter fra denne artikel kan købes med 20% rabat

Rabatkupon: loveyoutoo


Du skal derfor højst sandsynligt overveje at omlægge hele din daglige rutine for at opnå langt, sundt og modstandsdygtigt hår. Herunder får du dog gode råd til, hvordan du opnår de lange lokker hurtigst muligt.

 • Klip dit hår hver 8 - 12 uger

 • Brug en god hårbørste - vi ambefale Essential Boar Bristle Brush

 • Vask dit hår kun 3 gange om uge

 • Undgå hårplejeprodukter fyldt med kemikalier som SLS, SLES, PARABEN og SILICON

 • Benyt hverdag hår olier.

 • Benyt en god (økølogiske) shampoo og balsam

 • Pas på dit hår, når det er vådt

 • Brug en bambus-turban i stedet for et håndklæde - vi ambefale Hathor Bamboo Turban Hair Towel

 • Undgå varme stylingredskaber

 • Vandet temperaturen skal være varm – men ikke for varm!# Klip dit hår hver 8 - 12 uger

 

Det kan lyde fjollet, at man skal klippe håret for, at det bliver længere, men det er faktisk sandt nok. Hvis du sørger for at klippe håret med jævne mellemrum, mindsker du mængden af spaltede spidser. Desuden er fornuftigt at få klippet de spaltede ender af, så spaltningen ikke rejser længere op ad hårstrået, og giver tyndere og mere skadet hår. Disse kan i længden resultere i, at din frisør skal klippe en stor del af dine spidser af, hvilket giver dårlige betingelser for at få langt hår. Du skal altså simpelthen ind til en trimning nogle gange om året for at bibeholde et sundt og optimalt hår, der har gode betingelser for at vokse sig stærkere.


# Brug en god hårbørste

 

Dysons studier viser, at hårbørstning giver en mekanisk skade på håret, og er håret i forvejen slidt fra sol, hårfarve og varme, vil det kun blive mere slidt af hvis du bruger en plastik og billig hårbørste.

Det er utrolig vigtigt, at du har en god hårbørste, da den kan være med til at mindske hårtab. En god børste som Essential Boar Bristle Brush vil nemlig ikke hive lige så meget i håret, men vil i stedet børste knuder og krusninger ud på en skånsom måde, der dog stadig er effektiv. Du kan med fordel overveje at investere i en Essential Boar Bristle Brush fra HATHOR, da denne fungerer optimalt i både vådt og tørt hår. Børstepiggene børster dit hår umådelig skånsomt, men samtidig i en sådan grad, at samtlige knuder fjernes.

Essential Boar Bristle Brush

Som en ekstra bonus giver en Essential Børste fra HATHOR rengør håret, stimulerer hovedbunden og øger blodcirkulationen til rødderne

for at sprede hovedbundens naturlige, plejende olie i hårets længde, giver styrke og smidighed, hvilket fremmer hårets vækst. Denne hårbørste har et håndtag af Bambus som er håndpoleret for at være så komfortabel som muligt.

HATHOR ESSENTIAL børste egenskaber består først og fremmest i at massere hovedbunden, dette virker som en peeling på huden.

Blod strømmer til hårsækken og nærer hårroden, dette fremmer vækst. Dernæst åbnes hårsækken og frigiver sebum (hårets naturlige olie) Vildsvinehårene suger olien og ved gennembørstning bliver olien fordelt ud i længden af håret, dette forhindrer ”fedtet” hovedbund og giver håret naturlig glans. Altså kort fortalt bidrager børsten til en øget hårvækst, mere fylde og glans samt en sundere hovedbund.

Du kan desuden med fordel også børste håret før du går i bad og inden du går i seng for at mindske opbygningen af knuder i håret.


# Vask dit hår kun 3 gange om uge

 

Hvis du er typen, der vasker håret hver eneste dag, så skal du stoppe med det samme!

Daglig hårvask skaber nemlig dårlige betingelser for din hovedbund, hvorfor den hurtigt kan komme i ubalance. En hovedbund i ubalance kan medføre en del problemer, såsom fedtet, tørt og skadet hår, samt kløen og irritation i hovedbunden. Når du vasker håret for ofte, påvirker du hovedbundens naturlige produktion af sebum / talg – og det vil du gerne undgå, hvis du ønsker længere hår.

Hvis det er absolut NØDVENDIGT, skal du sørge for at bruge en gentle shampoo som MILD Hair Loss Shampoo fra HATHOR.

Mild Shampoo til Sensitive hovedbund

Du skal gerne vaske håret to til tre gange om ugen, så altså gerne ca. hver tredje dag. Dette kan dog udmærket kræve en tilvænningsperiode for både dig og dit hår. Du kan også med fordel vaske håret med shampoo to gange, når du vasker håret for at sikre en optimal rensning og pleje af hovedbunden og håret.

Benyt dig også hvis du er typen, der bruger af tør shampoo hver andet dag, så skal du stoppe med det samme - for at mindske opbygningen af kemikalier i dit hår!


Hathor Danmark

# Undgå hårplejeprodukter fyldt med kemikalier

som SLS, SLES, PARABEN og SILICON

 

Du skal for alt i verden holde dig langt væk fra samtlige hårplejeprodukter, der indeholder kemikalier. Disse kan nemlig resultere i alvorlig skade på dit hår – og så får du hverken sundere eller længere hår. Nogle typer kan desuden også fremtvinge allergi, så det er altså helt generelt en meget dårlig ide at benytte kemikalieholdige produkter. Tjek altid produkt indholdet før du bestiller produktet hjem.

Fordele ved at bruge organiske produkter:

 • Øger væksten af nye hår, ved naturligt at stimulere hårsækkene

 • Tilfører hårsækkene naturlige olier, mineraler og urteekstrakter, som gør håret stærkere og mere glansfuldt

 • Produkterne er mildere og ikke allergi fremkaldende, og kan derfor bruget af alle, uanset alder og skintype.

 • Aromaen er mild og behagelig

 • Organiske hårprodukter er miljøvenlig, da den indeholder bionedbrydelige materialer i stedet for kemikalier.


Nogle gode ingredienser at kigge efter kan f.eks. være:

 • Kokosolie og aloe vera – hjælper hårvæksten ved at holden din hårbund fugtet

 • Økologisk Shea butter (Shea smør)- Gør håret mere skinnende og fremhæver hårfarven

 • Økologisk mælkebøtte – holder din hovedbund sund og modvirker hudirritation

 • Brændenælde, Burre, Hestehale, Olivenolie, Rosmarinolie, Valleprotein, Mynteolie, Rødbede, Majs.


# Benyt hverdag hår olier

 

Dit hår har kun godt af at få en ekstra godt pleje.

 • Understøtter hårvækst.

 • Revitaliserer tørt og skadet hår

 • Efterlader håret blødt og glansfuldt

 • Plejer og beskytter håret


# Pas på dit hår, når det er vådt

 

Dit hår er ekstra følsomt, når det er vådt – og derfor skal du naturligvis også passe ekstra godt på det, når du lige har været i bad, været i poolen / havet eller har gået en tur i regnvejr. Pas derfor på med at børste håret, når det er drivvådt eller benytte en hårtørrer direkte efter, du kommer ud af badet. Du kan med fordel benytte en Essential Boar Bristle Brush fra HATHOR, hvis du ikke har mulighed for at vente med at børste håret til det er tørt, da denne reder håret effektivt og skånsomt i selv vådt hår.


# Brug en bambus-turban i stedet for et håndklæde

 

Som beskrevet i et tidligere afsnit, så er dit hår ekstra følsomt, når det er vådt. Af den grund er det faktisk også en utrolig dårlig ide at vikle et bomuldshåndklæde stramt om håret direkte efter hårvask. En Bamboo Turban Hair Towel fra HATHOR kan være en god erstatning til dit nuværende håndklæde til håret, da turbanen tørrer håret mere skånsomt, er lavet af miljøvenligt bambus materiale og fungerer både antibakterielt og lugtresistent.


Bamboo Turban Hair Towel

• Håndklædet er velegnet til alle hårtyper, herunder krøllet, fint og beskadiget hår.

• Det er fremstillet af den nyeste generation af Bambus Charcoal Fiber

• Har forbedret sugeevne og er mere behageligt at anvende.

• Reducere hårtørring med 50%

• Praktisk håndfri tørring

• Håret bliver mindre ødelagt

• Mindre kruset

• Håret er lettere at style

• Sikre en mere holdbar farve

• Du får mere medgørligt hår


# Undgå varme stylingredskaber

 

Dit hår har ikke godt af at blive stylet med varme redskaber hver eneste dag. Det skader simpelthen håret i længden og forhindrer det i at blive sundt og stærkt – og dermed vil det heller ikke have de bedste betingelser for at vokse. Hvis du vil have langt hår skal du derfor undgå varme

stylingredskaber i hverdagen, det gælder også en hårtørrer, og helst benytte et produkt på lav eller middel varme frem for et højt varmeniveau, hvis du absolut skal bruge et stylingredskab til særlige lejligheder.

Det er vigtigt også at bruge styling af hårprodukter uden kemikalier som Leave-In Repair & Detangle fra HATHOR, for at undgå og mindske opbygningen af kemikaler i håret.


# Vandet temperaturen skal være varm – men ikke for varm!

 

De dampende varme bade er hverken godt for din krop, hovedbund eller dit hår, men det kan naturligvis være svært at opgive den varme fornøjelse hver eneste gang man går i bad. Du kan med fordel skylle håret under rindende koldt vand i ca. 10 sekunder efter du har vasket det, da det kolde vand er med til at forsegle det yderste lag af håret. På den måde undgår du fugttab og knækket hår, der ellers er en risiko, når du tager varme bade. Du kan også udmærket forsøge at vænne dig selv til at tage bade ved middel varme frem for de dampende badeture.

101 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page